пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Знайомтесь, село Хотин!

Продовжуємо знайомство з Березнівським районом та його населеними пунктами. І сьогодні вашим гідом буду я -  Рибак Софія, учениця Березнівської загальноосвітньої І-ІІІ ступенів школи №2 та учасниця профорієнтаційного конкурсу «Люби і знай свій рідний край». 
Хочу розповісти вам про село, у якому проживає моя бабуся. А називається це село Хотин, знаходиться воно у  Березнівському районі Рівненської області. Село Хотин пишається своєю красою. Воно дивовижно розташоване по обидва береги Случа. 
Найстаршою  жителькою села є моя прабабуся.
Назва села пов’язана з історичними подіями далекого минулого, одна з версій походження від власного імені Хотина, яка врятувала людей від винищення турками, пізніше вона поселилась і жила на місці сучасного села. Інша версія походження назви села Хотин від видозміненого слова «Хатинь». Уперше в письмових джерелах Хотин згадується 1577 р. На території села виявлено поселення доби ранньої бронзи, на якому знайдено крем’яні знаряддя праці.

Жителі села зайняті у сільському господарстві. Оскільки для українського села характерне безробіття, багато жителів їздить на заробітки. 
У Хотині знаходиться база відпочинку «Гуляй хата», що зустрічає своїх гостей ароматом соснового лісу та приємною прохолодою чистої води озера. Поблизу села знаходяться ставки, де розводять рибу. 

У селі також знаходиться Свято-Покровський чоловічий монастир та Свято-Троїцький храм
Земельна ділянка монастиря становить 2 га. Монастир має землю сільськогосподарського призначення. Поблизу монастиря освячено джерело, вода з якого має цілющі властивості. Над джерелом побудовано дерев’яну каплицю. Також біля монастиря закладено дубовий парк. 
Церква в селі побудована в 1760 р., вона дерев’яна, на кам’яному фундаменті, має двінницю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.