неділю, 21 жовтня 2018 р.

Розпочинаємо цикл історій про Чорногору

Подорож виявилася вражаючою! Тут між вершинами гір - народжуються хмари. Тут свої закони і свій час!  Ми, неприборкана команда Fun-Route, підкорила вершину гори Піп Іван, яка здіймається  в небо на висоту 2028 метрів та є найвідомішою вершиною на Чорногорі після Говерли.  Її прагнуть відвідати як найбільше мандрівників. Вона чарує своєю казковістю але одночасно схили гори дуже стрімкі, що ми відчули на власні сили.







Дослідження свідчать, що з прадавніх часів на цю гору підіймались з низовин на свято Івана Купала, розпалюючи на вершині величезну ватру — Живий Вогонь. Споконвіків Чорна Гора була Священною горою гуцулів. Шукали гуцули тут цілюще карпатське зілля та магічну квітку папороті. Мабуть, це є унікальний феномен відголосу язичницьких часів на Гуцульщині, котрий зберігся до наших днів.


Повернемося у наш час. Починалася наша подорож з с.Луги. Сюди ми прибули на авто, дорога в горах дуже екстремальна і навряд чи всі зможуть її подолати. Та не будемо про погане, коли ми почали сходити до гори - сонечко тільки-но виглянуло. 




Ця неймовірна краса, перекриває всі незручності поїздки. Ранок був феєричним! І от, ми вступаємо в правління природи, колись у цих лісах проходив австро-угорський кордон, залишилися вже тільки прикордонні стовпчики.






Пробираючись крізь жереп, каміння, наперекір всьому - назустріч найвище розташованій будові в Україні. 






І ось вона, найвища споруда України!!!







Наприкінці 30-х років минулого сторіччя тут звели кам’яну обсерваторію, яка до початку військових дій у 1939 році працювала на повну.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.