середу, 17 жовтня 2018 р.

Унікальна оздоровниця

З давніх-давен чумаки завертали до чудодійного Соляного озера, щоб полікувати збиті ноги, а козаки після сутичок з бусурманами поспішали сюди загоїти рани. А вже з 1889 року в місті працює один з кращих оздоровчих закладів півдня України з солідною лікарсько-діагностичною базою та сучасною водогрязелікарнею.
Санаторій “Гопри” - бальнеогрязьовий курорт, розташований в межах м. Гола Пристань, яке знаходиться на березі ріки Дніпро на відстані 18 км від обласного центру м. Херсона та на відстані 45 км від Чорноморського узбережжя (с. Залізний Порт). Санаторій знаходиться в мальовничому парку на березі лікувального озера Соляне, яке є пам’ятником природи.
Оздоровниця має унікальні лікувальні природні фактори: сульфідно-мулові грязі та хлоридно-натрову ропу озера Соляне, на базі якого він і функціонує з 1989 року. Унікальні грязі озера Соляне по складу і властивостям значно переважають грязі Мертвого моря в Ізраїлі.
В санаторії проводиться комплексне лікування та оздоровлення дорослих і дітей :
захворювання кістково-м’язової системи;
захворювання нервової системи;
захворювання ендокринної системи;
хронічні запальні гінекологічні захворювання, жіноча безплідність;
урологічні захворювання;
хвороби шкіри;
захворювання периферійних судин.
Хворі отримують грязьові процедури, порожнинне грязелікування, ропні ванни, підводний душ-масаж, вихрові, перлинні, газогрязьові, з шавлією та інші ванни, гідропатію, гідрокінезотерапію у лікувальному басейні, сауну, фізіотерапевтичні процедури; лікувальну фізкультуру, механотерапію; масаж, аерозоле- і фітотерапію; психотерапію; синглетно-кисневу терапію, при необхідності голкорефлексотерапію; інгаляції і, звичайно, кліматолікування, різноманітне дієтичне харчування за замовленням з обов’язковим включенням до меню свіжих овочів і фруктів.


Велика увага приділяється відпочинку хворих та їх культурному обслуговуванню (бібліотека, концерти, екскурсії, рибалка, поїздки до моря, спортивні ігри, дискотека, кафе-бар) та інше.

Завітайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.