понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Поліська кухня: вчимося готувати


Жителі Полісся привітні і гостинні. А гостей зустрінуть так, що щедрий стіл запам'ятається назавжди. І хто хоч раз спробував наші традиційні страви, захоче приготувати їх у себе вдома. Рецептів усіляких смаколиків у нас – тисячі, поліська кухня різноманітна і багата.
Привітні господині уміють з простих продуктів приготувати справжні шедеври: ковбаси, мацики, картопляні галушки, затірки, юшки з грибами, рибою, різноманітні каші з сухими поліськими ягодами, приготовані в печі і т.д. Такі кухарі  є і в нашому селі Жовкині на Володимиреччині. Вони не раз частували своїми делікатесами журналістів Рівненського телебачення – творців популярної передачі « Азбука смаку».
Тож під пильним оком куратора проекту Наталії Іванівни Власової – бібліотекаря Жовкинівської ПШБ, учасниці передачі «Азбука смаку 2015», «Веселики Полісся»  готували на природі. Розпочали з простої, але смачної страви – печеної картоплі з салом, приправленої перцем та духм’яною зеленню. Звичайно, ще один куратор Сергій Щевчук (автор туристичного маршруту «Бурштинове намисто») також долучився до такого відповідального дійства!






































































































































































Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.