Жителі Полісся привітні
і гостинні. А гостей зустрінуть так, що щедрий стіл запам'ятається назавжди. І хто хоч раз спробував наші традиційні страви, захоче приготувати їх у
себе вдома. Рецептів усіляких смаколиків у нас – тисячі, поліська кухня різноманітна
і багата.
Привітні
господині уміють з простих продуктів приготувати справжні шедеври: ковбаси,
мацики, картопляні галушки, затірки, юшки з грибами, рибою, різноманітні каші з
сухими поліськими ягодами, приготовані в печі і т.д. Такі кухарі є і в нашому селі Жовкині на Володимиреччині.
Вони не раз частували своїми делікатесами журналістів Рівненського телебачення – творців популярної передачі « Азбука смаку».
Тож
під пильним оком куратора проекту Наталії Іванівни Власової – бібліотекаря Жовкинівської
ПШБ, учасниці передачі «Азбука смаку 2015», «Веселики Полісся» готували на природі. Розпочали з простої, але
смачної страви – печеної картоплі з салом, приправленої перцем та духм’яною
зеленню. Звичайно, ще один куратор Сергій Щевчук (автор туристичного маршруту «Бурштинове намисто») також долучився до такого відповідального дійства!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.