неділю, 16 вересня 2018 р.

«Краєвиди» Олени Мироненко


14 вересня в Каховському історичному музеї ГУК відвідав презентацію виставку «Краєвиди» художниці Олени Валентинівни Мироненко, що відбулася в рамках програми святкування Дня міста. Експонуються переважно роботи, датовані 2015-м роком і пізніші.

 

Олена Мироненко - уродженка Каховки, закінчила ЗОШ № 4 й школу мистецтв по класу фортепіано, у 2011 році – факультет культури й мистецтва Херсонського державного університету за спеціальністю «Живопис». Працює редактором програм на радіостанції «Херсон – FM», вирішуючи, що з наговореного гостями пускати в ефір, а що – ні. Уміння малювати прийшло, тому що навчалася, а бажання було завжди. Тобто навчитися малювати може кожен, було б бажання.

 

Надихнути на створення картини авторку, за її словами, може що завгодно: гарне дерево, обшарпаний, але незвичайний двір, просто світ навколо, тому що треба вміти бачити красу попри існуючі негативні риси, слід помічати, який прекрасний світ. Назва роботи – це, на думку художниці, найскладніший момент у творчості. Так, при зображенні вітряків виникла думка про «Майбутнє України». Скільки часу забирає в художниці написання роботи? По-різному. Буває, що картина «вистрелює» за один – два прийоми, а буває, що створюється місяцями.
Серед презентованих робіт переважають пейзажі. Виставлені роботи переважно позитивні, але триптих «Поза часом» має дещо іншу енергетику. Він зображує наслідки урагану в Словаччині, що зніс частину лісу, й це стало справжньою катастрофою для країни.
Окрім живопису, Олена Валентинівна любить  подорожі (тому на її картинах - Франція, Карпати і взагалі, -  улюблені гори),  музику (і класику, й сучасну), театр.

  


З херсонських художників спілкується і навіть товаришує з Оксаною Оснач. Серед зарубіжних - любить класиків й імпресіоністів: Ван Гога, Пікассо – за надзвичайну працьовитість . Раніше брала участь у виставках, що проходили в залі Спілки художників, у Херсоні.
Привітати авторку з відкриттям виставки прийшла інша відома місцева художниця – Валентина Іллівна Федченко, яка високо оцінила професійність, неповторний колорит і душевність виставлених робіт.


Маємо надію, що ця виставка – тільки перший крок художниці в нашому місті, і попереду в нас ще багато виставок і детальних презентацій картин. Крім того, відвідувачі дійшли висновку, що назріла вже потреба створити сайт, на якому можна було б переглянути творчий наробок.
У підсумку від заходу ГУКівці отримали:  насолоду від споглядання картин, задоволення від прослуховування музики, цікаве спілкування з художницею й  автограф на репродукції картини Олени Валентинівни.

  

Каховський історичний музей. Каховщина. Варто приїхати! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.