понеділок, 4 березня 2019 р.

MunkachBand - свідок встановлення скульптури Святого Мартина


Святий Мартин став небесним опікуном нашого Мукачева - чарівного куточка Срібної Землі. Його зображення є на гербі міста і він вважається його покровителем. Маючи добру душу, він прагнув миру, був жертовним і милосердним, обігрів жебрака. Ми командою вже запрошували Вас на святкування Дня святого Мартина, яке урочисто відзначається в нашому місті 11 листопада. Традиційно свято відкривають у римо-католицькому соборі святого Мартина, а далі продовжується святковою ходою центральними вулицями Мукачева.
А сьогодні в сонячний, весняний день наша команда MunkachBand долучилися до урочистого відкриття скульптури покровителю Мукачева - Святому Мартину. У 2017 з нагоди 1700-річчя від дня народження покровителя міста був освячений наріжний камінь під постамент. Хочемо Вам сказати, що на Закарпатті досі не було жодної кінної скульптури і постать Мартина-вершника стане першою за всю історію краю. Скульптура вагою більше 33 тон та висотою понад 4 метри. Скульпторами є Степан Федорин, Микола Гурмак, а матеріал постаменту- травертин, скульптурна композиція виготовлена із бронзи. Виготовлення пам’ятника і виливка бронзи проходила в Мукачеві.
Ми рухалися навколо скульптури, як сторінками історії про Святого Мартина, яку ми вже розповідали Вам в наших публікаціях. Ми вважаємо, що скульптура стане гідною окрасою нашого рідного Мукачева і притягуватиме у наше місто ще більше туристів!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.