середу, 6 березня 2019 р.

Fun-Route продовжує працювати над виготовленням сувенірної продукції

КОЛЕКЦІЯ СУВЕНІРІВ РАХІВЩИНИ ПОПОВНЮЄТЬСЯ ТВОРЧИМИ РОБОТАМИ КОМАНДИ FUN-ROUTE

Сувенір (від французького слова - souvenir - подарунок на пам'ять) - пам'ятний предмет, пов'язаний з перебуванням в тому чи іншому місці (країні, місті, історичному місці, на виставці) або з яких-небудь пам'ятною подією. У більшості випадків це вироби декоративно-прикладного мистецтва та художньої промисловості.


До сувенірів слід відносити вироби з чітко визначеними ознаками - оригінальні, художньо оформлені в традиційному для місцевості стилі, що відображають національні або місцеві особливості, визначні події, пам'ятні дати, досягнення вітчизняної науки, культури, мистецтва, спорту. Тим самим сувеніри виконують пізнавальну роль, сприяють взаєморозумінню, духовному збагаченню і зближенню людей і народів, відображаючи життя і культуру країни, яку вони представляють.

Як виник сувенір?

Найдавніші сувеніри – це різноманітні язичницькі обереги.
Найдавніший зразок оберега — жіноче божество, яке було поширеним практично у всіх народів. Оберіг походить від слова «берегиня» - богиня землі. Берегиня — мати всього живого, первісне божество-захисник. З часом Берегиня стала охоронницею дому, її скульптурки знаходились у хатах, зображення-амулети носили на шиї, досить поширені як сувеніри різноманітні національні ляльки.

Ляльку мотанку фанроутівці робили ще минулого року.

В даний час сувеніри поширені не менш широко. Пам'ятний значок, вимпел, медаль, якийсь невеликий предмет, приурочений до події, свідком якого ми були, фіксує його в нашій свідомості. За останні роки в нашій країні і за кордоном отримав великий розмах туризм. Проводиться багато різних заходів. Спортсмени беруть активну участь у спартакіадах та олімпіадах. Розширилися культурні зв'язки: діячі мистецтв стали частіше виїжджати на гастролі за кордон і запрошувати до себе гостей, організовуються фестивалі, місячники і декади національного мистецтва. Частіше стали проходити наукові конференції та міжнародні конгреси. Все це сприяє поширенню сувенірів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.