пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Досліджую професії у сфері журналістики


Сьогодні я учасниця команди «MunkachBand» відвідала місцеве телебачення з метою дослідження професії журналіста, режисера та шеф-редактора. На сьогоднішній день важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події і факти нашого життя. На 1 кабельному телеканалі я спостерігала за роботою знімальної групи, режисера, шеф-редактора, журналістів і зрозуміла, що всіх їх об’єднує те, що вони без перерви: і в день, і вночі тримають руку на пульсі подій, які відбуваються. І не тільки висвітлюють їх, але й впливають на наше життя, адже стоять на контролі суспільства і знають про все, що відбувається докладніше і швидше за інших. Саме від них залежить формування суспільної думки. 
Журналістика – професія справедливих, наполегливих, відчайдушних людей, які прагнуть змінити світ на краще. Це фах тих, хто вміє цінувати товаришів, команду, спільно йти до мети. Не можливо уявити собі тележурналіста без колег, з якими вони спільно створюють якісний та цікавий інформаційний продукт. Журналіст - не тільки творча професія, а й наполеглива праця, часто пов’язана з певним ризиком для життя. За обов’язком своєї професії журналісти можуть перебувати в найбільш «гарячих» точках світу, добувати потрібну інформацію всіма доступними методами та викладати цю інформацію так, щоб її суть була зрозумілою звичайній людині. Їх професійна діяльність включає в себе спілкування з великою кількістю людей. Справжній журналіст – фанат своєї професії, стійко терпить всі незручності, пов’язані з частими поїздками. Перш за все його професійними якостями є: комунікабельність, інтелект, спостережливість, ерудиція, грамотність, наполегливість, оперативність, порядність, широкий кругозір, професійна етика. У сучасному світі журналісти і репортери є тією силою, що формує громадську думку і впливає на неї. Завдяки оперативній роботі журналістів, люди дізнаються про те, що відбувається в близьких і далеких куточках світу. Вони перебувають у центрі подій і прагнуть знаходити цікаві для людей теми. Взагалі, журналістика – не просто професія, це покликання, це особливий світогляд. І найважливіше для журналіста – серед багатьох подій, знаходити пояснення фактів, втілювати свої думки в точні і зрозумілі слова. Щоб отримати матеріал для статей і передач, журналісти беруть інтерв'ю, відвідують прес-конференції, збирають інформацію із різних офіційних і неофіційних джерел. Я зрозуміла, що хороші журналісти - відомі в народі, їх цінують і поважають.
З впевненістю можна ствердити: журналіст – це одна з найцікавіших професій. Щоб відчути її смак, потрібно зануритись у неї з головою, - саме так і працюють справжні професіонали
.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.