середу, 13 березня 2019 р.

Корчма Підкова


     На дворі з’явились перші весняні промені сонця. На душі так легко і тепло, хочеться подорожувати.  Ми  продовжуємо досліджувати гастрономічні цікавинки нашого району. Команда «Feketa’s children» сьогодні завітала  до відомої  у Закарпатті –  корчми «Підкова».


     Мабуть, будь-які заклади, в які господарі вклали душу, виокремлюються і приваблюють своєю неповторністю.  Ці слова точно стосуються цієї перечинської корчми. Людмила Барник,  власник закладу каже: «До людей, що приходять в «Підкову», ми ставимось не як до клієнтів, а як до найкращих гостей чи найліпших друзів, на зустріч з якими давно чекали!»


     Корчма «Підкова» є унікальною відразу по кількох причинах.

По-перше, біля входу тут встановлена найбільша в Україні підкова! Про що свідчить відповідний сертифікат від «Національного реєстру рекордів України». Чому підкова? Бо в цілому світі з давніх-давен вважають, що вона приносить щастя.
     По-друге, в «Підкову» можна приїхати на дегустацію…   регіональної кухні! Якщо по всій території Закарпаття проводяться дегустації сирів, вина та інших продуктів і напоїв, то тут проводиться дегустація місцевих страв – дегустація закарпатської кухні. Ви можете замовити сет, розрахований на чотирьох, в якому буде 13 закарпатських страв! Це не враховуючи узвару і фірмової «Сливовиці од діда Мішка». Загальна вага цих страв складає приблизно чотири кілограми! Подач різноманітних страв протягом дегустації в «Підкові» буде цілих п’ять. Можливо, це єдиний заклад на Закарпатті, що може запропонувати щось подібне.




    Корчма «Підкова» – це закарпатська домашня кухня. Тут немає страв, які прийнято називати «фаст-фудом». Зате в «Підкові» є кремзлики та токан, заправлена пасоля, страпачки, рокот-крумплі, папріґашка й шовдарь, пікниця і гурка, а ще пструг із Шипота, а ще запеченой коліно й відомі всім боґрач-гуляш і банош…Назви страв підписані так, як їх називають місцеві, що додає ще більшого шарму. І це далеко не весь список смаколиків від корчми.
Власне, слід сказати, що закарпатська кухня – це суміш української, румунської, угорської, циганської, польської та єврейської кухонь. Тому приїжджаючи в «Підкову» на дегустацію, Ви зможете скуштувати страви всіх народів, які жили й живуть у цьому прекрасному краї!



     Інтер’єр Корчми.
     Інтер’єр створений у приємному домашньому стилі. Весь дизайн розроблений так, що корчма наче промовляє до Вас, що «все гаразд». В ньому так і хочеться відпочити, покуштувати чогось смачненького і провести час в чудовій компанії, ні про що не турбуючись.






     Знаходиться корчма «Підкова» на відстані 20 кілометрів від Ужгорода. І, окрім всього вище перерахованого, цікава тим, що має цілу армію шанувальників  із обласного центру,  які декілька разів на тиждень приїжджають сюди пообідати. Кажуть, що на вихідні ужгородців і закордонних туристів тут навіть більше ніж перечинців! Цей факт, мабуть, може служити найкращою рекламою.
     Тому, якщо Ви хочете спробувати  Закарпаття  «на смак», смачно попоїсти чи весело провести час, рекомендуємо відвідати корчму Підкова». Це аутентичне місце зі своєю родзинкою і надзвичайно смачними стравами. Приїжджайте!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.