пʼятницю, 1 березня 2019 р.

Зроби усвідомлений вибір свого професійного майбутнього!


        Завдяки  участі у «ПрофіКемпі» ми вже багато дізналися про різні професії, провели цікаві зустрічі з професіоналами, побували на майстер-класах фахівців, ознайомилися з деякими галузями виробництва.  Завдяки працівникам служби зайнятості, під час проведення Дня відкритих дверей служби зайнятості, дізналися як  слід правильно обирати майбутню професію, використовуючи формулу вибору професії «Хочу-можу-треба». Саме там нам порекомендували пройти  он-лайн тестування на платформі «Моя професія: Консультаційна мережа».
    Ми охоче погодилися, бо у багатьох із нас були сумніви та певна невизначеність щодо  вибору майбутньої професії та побудови власного професійного   плану. Вагалися  з порадою і  наші батьки, адже нелегко сьогодні спрогнозувати, які професії будуть затребувані у нашій країні років через 5-10, поки  ми здобуватимемо фах.  
         Спеціалісти з профорієнтації Перечинської районної філії Закарпатського ОЦЗ  зареєстрували нас  і надали можливість дистанційно пройти ці тести. Тестування виявилося не таким вже й простим, потребувало затрат власного вільного часу і певної концентрації зусиль. І ось, нарешті, всі члени нашої команди завершили профорієнтаційне тестування і з нетерпінням чекали на результат: формування комплексного звіту  та профорієнтаційну консультацію фахівця служби зайнятості.  
         За результатами консультування  кожен з нас отримав слушну пораду щодо вибору професії, оцінку своїх професійних інтересів та цінностей, психологічних здібностей до певних видів діяльності та рівня структури інтелекту. Когось вони трішки засмутили, когось, навпаки, здивували і змусили задуматися. А хтось казав: «Я так і думав. Мій вибір професії є правильним!».  Розголошувати його результати  для широкого загалу ми не будемо, але це  дало нам, учасникам команди «Feketas children», можливість перетворити вибір майбутньої професії на обґрунтований і цілком усвідомлений процес!
         Ми ще обов’язково дослухаємося до порад свої батьків та педагогів при прийнятті такого важливого рішення, але для того, щоб відстояти свій власний вибір, на руках у нас уже є важливий аргумент – результати тестування. Вважаємо, що краще зараз витратити до 3 годин вільного часу на тестування, а ніж зробити неправильний вибір і згодом про це шкодувати. Дякуємо за надану нам  можливість пройти  тестування та рекомендуємо  іншим випускникам шкіл до нас приєднатися!










        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.