четвер, 14 березня 2019 р.

Fun-Route - бути серцем Європи

Fun-Route пишаються, що проживають у самісінькому центрі Європи. Ще у 1885-1887 роках географи з Імператорсько-Королівського військово-географічного інституту у Відні визначили, геграфічний центр Європи знаходиться саме селі Ділове Рахівського району. Геодезичні дослідження проводилися саме на цьому місці.

Дослідження проводилися з метою планової будови Транскарпатської залізниці. Після ретельного вивчення місцевості, геологи визначили місце та встановили двометровий кам’яний знак з надписом на латині: "Locus Perennis Delicentissime cum libella librationes quae est in Austria et Hungaria confectacum mensura gradum meridionalum et paralleloumierum Europeum. MD CCC LXXXVII". У перекладі означає: "Це постійне, точне вічне місце, визначене спеціальним апаратом, виготовленим в Австро-Угорщині, в Європейській системі широт і довгот. 1887"



Пізніше, у 1977 році поруч із цим знаком встановили стелу з написом, який повідомляв, що саме тут лежить географічний центр Європи.


Зараз внизу під кам’яним знаком є невеличка кнопочка, яка символізує точний центр Європи. Туристи дуже люблять доторкнутись до центру Європи та загадати бажання.  Кажуть, що після того, як доторкнешся до пам’ятного знаку, обов’язково вирушиш у мандри Європою. Навіть, якщо ти цього не планував.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.