неділю, 9 грудня 2018 р.

Команда "Unicorn" запрошує у музей-садибу Маркіяна Шашкевича

Маркіян Шашкевич – видатний український письменник, священик, громадський та політичний діяч, людина, котру прозвали «Будитель Галичини», і не дарма. У той час, коли інші сиділи, склавши руки, він не побоявся привселюдно спілкуватися, писати українською мовою, розвивати її всіма способами. Так, «Русалка Дністровая», «Азбука і Abecadlo», «Букварик» – це далеко не повний перелік його авторських книг, які не дали загинути нашій рідній солов’їній та назавжди змінили хід історії України. 
М. Шашкевич народився у селі Підлисся на Золочівщині, де нині знаходиться музей-садиба митця. Команда «Unicorn», яка бере участь у міжрегіональному профорієнтаційному проекті "ПрофіКемп", завдяки старанням посадовців районної філії Львівського обласного центру зайнятості неодноразово бувала тут. 
На маленькій Батьківщині публіциста юні дослідники дізналися цікаві факти з біографії Маркіяна Семеновича, насолодилися неймовірними краєвидами, подихали чистим лісовим повітрям, побачили стародавній дуб і криницю незвичної будови, які за переказами були там ще за життя відомого поета.
До речі, кожен відвідувач музей-садиби зможе прослухати цікаву розповідь, роздивитися особисті речі, меблі та посуд українського побуту початку 19 століття. А ще – ознайомитися з оригіналами книг і документів М. Шашкевича.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.