четвер, 27 грудня 2018 р.

Команда «MunkachBand» дослідила історію створення Міжрегіонального фестивалю «Червене вино»

Закарпаття здавна славиться своїми фестивалями. Протягом року в регіоні проводиться кілька десятків різноманітних заходів, на яких смакують медом, млинцями, бринзою та навіть голубцями. Тому зовсім не дивним виглядає і той факт, що фестивалі Закарпаття давно вже стали знаною візитівкою регіону. Та серед усіх подій вирізняється одна, яка по праву заслуговує на особливу увагу, а саме – традиційний щорічний Міжнародний фестиваль-конкурс "Червене вино". Цей фестиваль збирає навколо себе десятки тисяч туристів, які приїжджають до міста Мукачева, щоб насолодитися різдвяною атмосферою невеликого європейського містечка.
Команда профікемп «MunkachBand» на передодні старту фестивалю «Червене вино», яке заплановане на 9 січня 2019 року, вирішила дослідити із різних джерел історію його створення. Нам стало цікаво як за 23 роки свого існування цей фестиваль набрав таких масштабів і почав збирати таку силу силенну туристів. Ось, що ми дізнались і хочемо поділитись з Вами, нашими читачами.
Ідея започаткування винного фестивалю у нашому місті прийшла тодішньому міському голові Мукачева Василю Ільтьо у далекому 1996 році. Перший фестиваль пройшов на аматорському рівні. Виноробам довелось приносити власні столи та табуретки. У першому фестивалі вина у Мукачеві участь взяли більше 50-ти учасників. Метою фестивалю було створення заходу, який би зміг не тільки пропагувати закарпатське вино та сферу виноробства у краї, а й продемонструвати національний колорит, познайомити гостей нашого міста з традиціями, стравами національних меншин, які проживають на Закарпатті, сувенірною продукцією.
З часом фестиваль «Червене вино» став саме тим магнітом, який так і манить туристів. Зважаючи на той факт, що подія припадає на період новорічно-різдвяних свят і чимало людей саме відпочивають у Мукачеві, з кожним роком фестиваль користується все більшою і більшою популярністю.
За двадцять три роки існування «Червене вино» перетворилось на один з головних брендів Мукачева. А найбільш знаковою подією, яка, безсумнівно, визначила подальшу долю фесту, став переїзд свята у парк «Перемога». Перші роки свого існування винний фестиваль комфортно розташовувався в серці міста - центрі Мукачева під вікнами міської ратуші. Чимало містян асоціювали ті фестивалі з невід’ємним атрибутом тих часів, смугастими палатками, які кожен винороб ставив самостійно. Однак фестиваль вина у Мукачеві 2016 року все змінив. Після десятиліть існування фестиваль змінив місце проведення і переїхав у найбільший парк міста – «Перемоги», який розташований не далеко від центру. Смугасті різнокольорові палатки замінили затишні дерев’яні будиночки, прикрашені гірляндами і різними новорічними атрибутами, які додали витонченості фестивалю. 
Тож, шановні туристи, які планують відвідати Закрапаття, обов’язково завітайте до нашого міста з 9 по 14 січня 2019 року, адже тут, на фестивалі «Червене вино», Ви будете мати змогу поринути у справжню новорічну атмосферу, яка пануватиме у фестивальному містечку і закарбувати у пам’яті дух Різдва. До Вашої уваги :
- колядницькі колективи з цілої області виступлять на головній сцені фестивалю, 
- аніматори організовуватимуть сімейні ігри, дитячі розважальні зони,
- Ви зможете скуштувати продукти харчування крафтових виробників Закарпаття,
- Від пуза наласуватися справжніми закарпатськими смаколиками,
- Купити сувенірну продукцію на згадку про Мукачево.

Ми, команда «MunkachBand» запрошуємо Вас до нашого міста на фестиваль!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.