неділю, 16 грудня 2018 р.

Церква Успіння Пресвятої Богородиці

Команда Fun-Route досліджувала історію Церкви Успіння Пресвятої Богородиці. Церква збудована ще у 1792 році і є однією з найстаріших архітектурних пам’яток міста Рахова.
Сама головна  мета лдства на землі – спасіння душ  і тому важливо славословити нашого Отця Небесного за всі його безцінні дари, які ми щомиті отримуємо від нього. І найкраще це робити саме під час Богослужінь в храмах.
У церкві люди знаходять порятунок, відчувають затишок і тепло. Каже о. Василь. 


При вході в церкву втановлено Меморіальну дошку на честь єпископа УГКЦ Івана Маргітича.

У заповіті владики говориться: "Важливо, аби в Україні християни об'єдналися в єдину Помісну Церкву, яка би була рівноправною Церквою – посестрою інших Помісних Церков і водночас – невід'ємною гілкою єдиної Божої Церкви. Бо Ісус Христос ясно казав: "Буде одне стадо і один пастир". Хай би процес загального єднання починався з України".
У церкві є дуже старий Іконостас - стіна з ікон у храмі східного (візантійського) обряду, яка відокремлює вівтар від центральної частини церкви. Має "царські" та двоє бічних "дияконських" дверей (воріт). Іконостас стоїть на підвищенні — солеї, за "царськими" воротами має завісу.

Стіни церкви шириною у 1,5 м. Є старі та нові "хори".



Церква прикрашена чудовими іконами.


Сходи до дзвіниці теж дуже старі, як і самі дзвони.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.