понеділок, 3 грудня 2018 р.

Аптекар – не просто продавець ліків

Нещодавно команда «РАЦІО», яка бере участь у Міжрегіональному інноваційному проекті з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп», разом зі своїми кураторами – представниками Стрийського міськрайонного центру зайнятості, центральної районної бібліотечної системи, Семигинівської СЗОШ – та за сприяння відділу освіти райдержадміністрації відвідала музей «Дідова аптека», що знаходиться у селі Миртюки на Стрийщині. 

Музейний аптекар Роман Ленцик провів для школярів пізнавальну та змістовну екскурсію. Юні краяни не тільки дізналися про те, як наші предки займалися землеробством, лікуванням різними травами, які цілющі властивості криються у карпатському зіллі та ягодах, а й послухали правдиві історії про розвиток народної медицини на селі.

Хлопці та дівчата з неприхованою цікавістю оглянули експонати музею, насолодилися справжнім запашним трав’яним чаєм, скуштували сиропи з малини, шипшини та чорниці, набралися сили та енергії на наступний рік. З неабияким ентузіазмом школярі взяли участь у тематичній вікторині, адже кожна правильна відповідь гарантувала солодкий подарунок. Тепер учасники «РАЦІО» активно використовуватимуть плоди та цвіт рослин, які притаманні нашій місцевості, у повсякденному житті.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.