четвер, 13 грудня 2018 р.

Професія кіноактор. Хто такий кіноактор? у дослідженнях команди «MunkachBand»


Я, учасниця ПрофіКемпу команди «MunkachBand», Настя і мені нещодавно дуже пощастило зустрітися і поспілкуватися з кіноакторами відомого серіалу «Школа», дізнатися з перших вуст про особливості їхньої професії.

Серіал «Школа» - це український телесеріал про життя сучасної школи, підлітків -10 класників, їхні стосунки з учителями та батьками, який вийшов на початку 2018 року та одразу підкорив українців. Відтак, його актори стали народними улюбленцями. При цьому акторський склад стрічки спершу був геть не зірковим, однак тепер можна сміливо заявити, що на українському "кіно небосхилі" з'явилися нові зірки і мені випала честь з ними зустрітися! Я познайомилась з Єлизаветою Василенко, яка у стрічці зіграла одну з головних ролей – найпопулярнішу та найкрасивішу дівчину-блогерку школи Лолу (Лоліту). Юна Ліза навчалася в Дніпровському університеті ім.Альфреда Нобеля на спеціальності "Туризм", але покинула навчання та зосередилася на кар'єрі. Також зустрілася з Олександром Петренко (роль – Паша), він має професію актор. У серіалі зіграв найпопулярнішого хлопця в школі Пашу. Як і Василенко, він не проходив кастинг у «Школу» – продюсери просто обрали його фото в соціальній мережі. Зараз Олександр живе в Києві та закінчує Університет Культури, де вчиться на телеведучого. Олег Виговський (роль – Назар Щербань), займається спортом, любить активні види відпочинку та часто подорожує. Роль мажора та друга Паші зробила Олега популярним, і це була його перша поява в кіно.
Поспілкувавшись з акторами серіалу, мені прийшла така думка, що вивчитися на актора не можна, ним можна тільки народитися. Це доводять історії зірок, що домоглися популярності навіть без акторської освіти. Природжені якості – артистичність, хороша пластика і музичний слух можуть стати лише передумовами до отримання певної освіти, до роботи професійного актора. Вони допомагають досягти успіху і глядацької любові, але зовсім не гарантують її. Незалежно від свого місця роботи актор завжди перевтілюється, уособлюючи певний образ. І в цьому образі повинно бути гармонійним все і костюм, грим, хода, жести, мова і міміка. Люди повинні бути щиро впевнені, що перед ними стоїть той самий персонаж, якого вони собі уявляють. Актори не мають права на невдалий дубль, адже вони працюють перед глядацьким залом «наживо». Навіть якщо відбувається якась помилка або забувається текст, потрібно вміти з честю вийти з положення. Для цього доведеться продовжувати грати персонажа, дотримуватися логічної лінії і ні в якому разі не виходити з образу. Професія актор не завжди шанована і добре оплачується, тому інколи батьки категорично забороняють своїм дітям йти в театральні вузи. Я зрозуміла, що обмежена і недалека людина ніколи не зможе бути хорошим актором і захопити глядача. Крім уміння цілком віддаватися професії, важливо ще і невпинно розвивати самого себе, як особистість. Творчість – це основна стихія актора, він повинен бути повністю відданий йому у всіх проявах. Обов’язково потрібно багато читати, розумітися в літературі, архітектурі, музиці і живопису, оточувати себе красивими незвичайними речами.
Актор проявляє себе не тільки на театральних підмостках, але і в звичайному житті. Він повинен вміти грамотно і красиво розмовляти, захоплювати людей своєю мовою, служити зразком художнього смаку і стилю. Для того, щоб витримати постійні перевтілення, знадобиться багата фантазія, сміливість і готовність до експериментів. У кіно акторам нерідко доводиться виконувати складні і часом навіть небезпечні трюки, освоювати нові навички – танці, стрілянину, їзду на коні або керування мотоциклом. Люди, які легко навчаються і стресостійкі в цій справі тільки вітаються!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.