середу, 12 грудня 2018 р.

Команда «MunkachBand» прокладає свій туристичний шлях до монастиря у с.Ракошино.


Сьогодні наша команда «MunkachBand» проклала свій туристичний маршрут до чоловічого монастиря на Мукачівщині. Ракошинський чоловічий монастир знають за межами України і Закарпаття. Прочани їдуть сюди з різних регіонів країни і сусідніх держав за заспокоєнням і допомогою. Головний храм монастиря був побудований в 1920-х рр. протоієреєм Всеволодом Коломацьким. В радянські часи, а саме в 1977-78 роках влада храм закрила, логічно, що богослужіння в храмі припинилися, а натомість тут діяв музей атеїзму. У 1990-х рр. будова сильно постаріла. Друге життя храму подарував архімандрит Митрофан Шимон, який був призначений настоятелем новоствореного монастиря. У 2002 році в день свята Покрови Пресвятої Богородиці Преосвященнійший Агапіт, єпископ Мукачівський і Ужгородський, освятив пам’ятну дошку на честь 8о-річчя заснування храму. В цей же день було встановлено мармуровий хрест, споруджений на пожертвування меценатів.

Спочатку монахи жили в «фінському» будиночку, який їм подарували сестри Приборжавського монастиря. Зусиллями благодійників, жителів навколишніх сіл вдалося реставрувати храм на честь Покрова Божої Матері, побудувати два братських корпуси та дзвіницю. Ченці мають непогане господарство, розводять овець, птицю.
Особливість монастиря в тому, що місцеві монахи ніколи не відмовляють і завжди моляться за тих, хто звернувся. Вважається, що їх молитва справді допомагає. Основна святиня монастиря – Іверська ікона Божої Матері. Її патріарху Московському і всієї Русі Олексію І подарував Єрусалимський патріарх Іоаникій. Пізніше Олексій вручив образ схімонахині Мокрині, насельниці Свято-Миколаївського мукачівського монастиря. 1994 року ікону передали в Ракошино – настоятелю Свято-Покровського монастиря. У монастирі зберігають й інші святині: ікону "Ісус Христос – Сонце Правди" та ікону Святого великомученика Пантелеймона.
Монастир користується великою популярністю серед паломників і мандрівників, і ще з давніх-давен церква вважалася символом духовного життя народу. Адже саме тут ми можемо побувати наодинці з Богом, поділитися своїм горем, радістю, висповідалися та очистили душу. І в нас залишилися приємні та незабутні враження. Запрошуємо і Вас відвідати прекрасний монастир на Мукачівщині!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.