пʼятницю, 29 червня 2018 р.

КОМАНДА «ЛюбоSvit" ВИВЧАЄ ІСТОРІЮ РІДНОГО КРАЮ У БІБЛІОТЕЦІ!


     Команда  «ЛюбоSvit»  продовжує   досліджувати та накопичувати  матеріали про  Олешківський край.
    Наразі профікемпівці знайомилися з книжковим та газетним матеріалом краєзнавчого характеру у читальній залі КЗ Олешківська центральна районна бібліотека. 


    Заступник директора по роботі з дітьми  Ямпольська  Любов Іванівна розповіла учням історію  районної  книгозбірні  від заснування до сьогодення,

 а бібліотекар  Ковель Тамара Миколаївна   ознайомила  гімназистів з матеріалами, представленими у краєзнавчому куточку «Мій край – історія моя».





    Історія рідного міста дуже цікава. Виявляється,  наступним після  сільського господарства, по кількості зайнятих людей та значимості для міста,  було мореплавство. Ще у 1834 році за Імператорським наказом було створено товариство вільних матросів в Олешках. А у жовтні 1884 року в Олешках було відкрито морехідні класи другого розряду. Більшість випускників Олешківських морехідних класів ходили на суднах помічниками та капітанами. І взагалі, мореплавство відіграло велику роль в розвитку та формуванні міста.
   Цю інформацію та ще багато цікавого та корисного для роботи у проекті учні знайшли на полицях  та в тематичних папках краєзнавчого куточку ОЦРБ.
                                  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.