пʼятницю, 15 червня 2018 р.

Пішохідна екскурсія каланчацької команди «Fiesta»

 

 Наша команда "Fiesta"  здійснила першу пішохідну екскурсію, досліджували особливості басейну нашої місцевої річки Каланчак, милувалися прекрасною природою і просто відпочивали. 
  

 
 Від керівника групи Нігачової Г.Д. дізналися багато цікавого, що наша річка Каланчак - мала степова річка, яка відноситься до басейну Чорного моря і знаходиться на півдні Херсонської області. Площа водозбірного басейну становить 812 км2, довжина - 45 км, ширина -14­ 28 км. Абсолютна відмітка найвищої точки басейну становить 37,5 м над рівнем моря, найнижчої - 0,35 см. Басейн річки охоплює чотири райони Херсонської області. Площа басейну у цих районах становить (км2): 59 - у Скадовському, 304 - у Каланчацькому, 448 - у Чаплинському і близько 1 - у Каховському. У басейні знаходяться 22 населених пункти, з них 1 у Скадовському районі, 4 - у Каланчацькому, 17 - у Чаплинському. У числі поселень - 2 районні центри - селища Каланчак і Чаплинка. Кількість населення, яке проживає у басейні річки, становить близько 33 тисяч осіб. При цьому у смт Каланчак проживає 9,5 тис. осіб, у смт Чаплинка - близько 10 тис. 78 Річка Каланчак впадає в Каланчацький лиман Чорного моря.
 Г ирло річки розташоване на південний захід від смт Каланчак на відстані близько 10 км від околиці селища. У 1972 р. Каланчацький лиман був перекритий греблею, яка знаходиться у районі с. Дарівка Скадовського району. Після цього перекриття гирлом річки можна вважати водовипуск на греблі з координатами 46 ° 10' 56" N та 33 ° 11' 63" Е. Довжина річки - 50 км. Перші 4 км річки, які знаходяться на межі Скадовського та Каланчацького районів, представлені рибогосподарським ставком. Далі на відтинку 32,5 км річка протікає Каланчацьким районом, протягом 15 км - Чаплинським районом. У межах смт Чаплинка русло річки пересихає. На цій ділянці річковий стік спостерігається лише у період паводку.
          

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.