середу, 20 червня 2018 р.

А море кличе знов і знов...

Селище Хорли знаходиться на однойменному острові, який на кілька кілометрів врізається в Чорне море і з'єднаний з материком вузьким перешийком. Теплі ласкаві води моря омивають його з усіх боків. Свою назву він отримав від тюркського «хар», що означає «сніговий». Кажуть, що перші кочівники були вражені обрамленням півострова сліпуче білим піском. Ця прекрасна перлина належить Каланчацькому району Херсонської області і терпляче чекає тих, хто бажає зцілитися від багатьох захворювань, бути здоровим і міцним.  
Багатий цей район в  південній частині Херсонської області туристичними маршрутами. І хочеться сказати, що  сьогодні  проявляється стійкий  інтерес туристів до нашого району, до цього благодатного таврійського  краю з його винятковими природними умовами і доступністю. Тому за планом роботи наша група   «Fiesta» відвідала село Хорли, яке відоме на Херсонщині як море, відпочинок, лікувальні грязі, джерела чистої лікувальної води. І мали нагоду зустрітися з секретарем сільської ради Федосовою Л.Д.  Яка розповіла дітям багато цікавого про  своє село. 

Село розташоване  на півострові Гіркий Кут, який омивається Чорним морем, в 22 км від Каланчака і 27 км від залізничної станції Каланчак.  . Морський порт має площа — 7,99 км². На території села є  школа, ясла-садок, ФАП, будинок  культури та сільська бібліотека, на території   сільської ради  розміщено 45 
 
 баз відпочинку, населення складає 500 чоловік.   Людмила Дмитрівна розповіла,  про перспективи розвитку села, про три диво-джерела з кришталево чистою холодною водою, яку п'ють жителі Хорлів і їх гості.Вони п'ють не хлоровану воду, а чисту, артезіанську. На території пансіонату «Білий лебідь»  б’є джерело з мінеральною водою. Приїжджайте, спробуйте її разом  і ви дізнаєтеся, що таке Жива Вода, про яку ви чули тільки в казках. Ви побачите цю казку наяву, тому що з усіх боків півострів оточений морською водою. На перехресті доріг в селищі  подивившись  на всі чотири сторони, ви побачите, що вулиці йдуть до моря, і будете милуватися його прекрасним морським пейзажем.  
На території села є  недавно  відреставрований місцевими підприємцями фонтан «Купальниці» , який входить у комплекс парку, закладеного ще  Софією Фальц-Фейн на межі XIX - XX століть. Колись Хорли були портом, до причалів якого швартувалися судна під іноземними прапорами. Сьогодні це маленький  тихий куточок, де знаходять відпочинок ті, хто втомився від буденного життя. Учасники проекту  і поспілкувалися, і гарно відпочили на морі. 







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.