четвер, 21 червня 2018 р.


А що ви знаєте про столицю Білих Хорватів?


Під час навчально-дослідницького етапу команда міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп» з Миколаєва відвідала етнографічний музей Стільського НВК Тростянецької ОТГ. Його керівник – заступник директора школи з навчально-виховної роботи Іванна Богданівна Фацієвич – може годинами розповідати про туристичний потенціал села Стільсько – столицю Білих Хорватів.
У музеї представлено 460 оригінальних експонатів. Про хорватів тут розповідають карти їхнього розселення на околицях поселення, фотографії розкопок древнього городища, місцева колекція старожитностей.
Відвідувачі подовгу і з цікавістю оглядають інтер’єр селянської світлиці кінця ХІХ – поч. ХХ ст., знаряддя хліборобства; зібрання старовинних книжок (ХІХ ст., у тому числі з історії та дослідження Стільського городища), вироби з вишивкою на домотканному полотні тощо.
Надіємось, що команда «Білі Хорвати», так як і її координатор, зможе гідно представити на міжрегіональному проекті родзинки рідного краю з його унікальними природніми та культурно-історичними пам’ятками.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.