вівторок, 12 червня 2018 р.

Як учасники "ПрофіКемпу" у Карпатах навчалися

Світлина від Львівський обласний центр зайнятості.

Справжнісінькі фестини відбулися 23 травня у селі Тухля, що на Сколівщині, під час відкриття міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді ПрофіКемп, який реалізовується у Львівській області. Майже вісім десятків школярів-учасників зі Сколівщини, Миколаївщини, Стрийщини, Золочівщини, а також Борислава та Львова, котрі прибули на захід, отримали унікальну нагоду послухати виступи успішних спікерів, повправлятися у фото- та відеозйомці, відвідати різні майстер-класи, а також долучитися до інших, не менш цікавих і корисних для їхнього розвитку, атракцій.
У конференц-залі Відпочинкового Двору "Калина" в Тухлі, де розмістилися хлопці та дівчата разом із кураторами, першим до слова запросили директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка. Він зазначив, що пілотна програма «ПрофіКемп» має на меті зорієнтувати випускників у світі професій, застерегти їх від помилок під час вибору трудової стежини.
– Нині чимало молодих осіб, завершивши навчання у школі, опиняються на роздоріжжі. Адже велика кількість спеціальностей та освітніх напрямів, що існують у даний момент, абсолютно не допомагають визначитися, чим займатися у житті, – зазначив очільник ОЦЗ. – А ви маєте чудовий шанс дізнатися, які професії актуальні на локальному ринку праці. Особливо затребуваними є представники робітничого фаху, здобувши який, кожний обов’язково буде забезпечений високооплачуваною роботою. Бажаю Вам добра, здоров’я, наснаги, успіху в обраній справі, а ще – будьте лідерами, адже Україні бракує активних громадян.
Його виступ продовжили голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега та провідний спеціаліст відділу економічного розвитку, інвестицій та туризму управління економічної політики Сколівської райдержадміністрації Степан Павлюх, котрі наголосили, що у карпатському регіоні надзвичайно цікавою, прибутковою та перспективною є туристична сфера.

Світлина від Львівський обласний центр зайнятості.

З неймовірною цікавістю старшокласники слухали лекцію про ораторське мистецтво засновника «HR Team» Христина Русін, виконували її завдання, працювали у групах, практикували публічні виступи, визначали і вчилися боротися зі своїми страхами тощо.
Як створювати якісні світлини, робити красиві селфі, правильно обирати локацію, формувати композицію, працювати з моделлю та на багато інших питань відповіла професійний фотограф. А оператор компанії «E-MOTION production», одразу запропонував слухацькій аудиторії на практиці застосувати отриману інформацію, відзнявши коротенький сюжет про сусіда за столом. Уважно дослухаючись до порад гуру відеозйомки, юні «профікемпики» одразу включилися у роботу.
Навчання навчанням, а обід – за розкладом, тому опісля інтенсивних мозкових штурмів на учасників дійства чекала трапеза. А поповнивши запас сил і енергії, до уваги юнацтва – майстер-класи з плетіння ляльок-мотанок від місцевих мисткинь, секрети різьбярської справи від жителя с. Тухлі дев’ятикласника Юрка, презентація українських вишиванок, рушників та іншого старовинного краму. На галявині у дерев’яних альтанках розмістилися дві Катерини, Ільків і Лісова, котрі завдяки Проект "Рука допомоги" та посадовцям Сколівської районної філії Львівського ОЦЗ розпочали підприємницьку діяльність. Цього дня вони влаштували для дорогих гостей дегустацію різноманітних сирів власного виробництва, а ще – ароматної буженини і підкопчених ковбасок. Поруч за столиком пригощала діточок запашною хлібиною з майовим медом пані Ольга, місцева травниця. Жінка, одягнена в український стрій, охоче розповідала, що кожна рослинка має цілющі властивості, а тому може вилікувати певну хворобу.

Світлина від Львівський обласний центр зайнятості.

Учасники «ПрофіКемпу» не стримували захоплення від дійств, що відбувалися навколо, милувалися красою гір, на повні груди вдихали чисте, мов кришталь, повітря, сміялися, бігали і веселилися. Хтось помчав до річки робити фото, інші намагалися зафіксувати найцікавіші моменти на мобільний телефон, були й такі, що не відходили від столиків зі смачними наїдками.
Здавалося, ну що ще можна придумати? Але, коли на імпровізовану сцену вийшли солістки аматорського колективу «Вишиванка» і затягнули пісню на три голоси, а за який час до них доєднався фолк-гурт «Фіглярі» і музики заграли так, що ноги самі в такт почали рухатися, дітей вже не можливо було стримати. Вони взялися за руки і пустилися в танок. Навіть небо, яке трішки похмурніло і подарувало після спекотного дня теплий дощик, на хвилю розтулило хмаринки, аби подивитися, як бавиться українська молодь, майбутнє нашої держави.
Тепер на хлопців і дівчат зі шести команд, а також їхніх наставників із ГО «Ангелик» чекає підготовка до змагань, на яких вони мають продемонструвати, що вміють не лише веселитися, але реалізовувати набуті знання на практиці, створювати унікальні проекти, прославляти рідний край та святу землю.

Світлина від Львівський обласний центр зайнятості.

А далі? А далі буде…

За матеріалами Львівського обласного центру зайнятості

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.