четвер, 21 червня 2018 р.

Вірити у себе, горіти ідеєю і займатися тим, що любиш понад усе


Справжнісінькі фестини відбулися у селі Тухля, що на Сколівщині, під час відкриття міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп», який реалізовується у Львівській області. Майже вісім десятків школярів-учасників зі Сколівщини, Миколаївщини, Стрийщини, Золочівщини, а також Борислава та Львова, котрі прибули на захід, отримали унікальну нагоду послухати виступи успішних спікерів, повправлятися у фото- та відеозйомці, відвідати різні майстер-класи, а також долучитися до інших, не менш цікавих і корисних для їхнього розвитку, атракцій.
– Нині чимало молодих осіб, завершивши навчання у школі, опиняються на роздоріжжі. Адже велика кількість спеціальностей та освітніх напрямів, що існують у даний момент, абсолютно не допомагають визначитися, чим займатися у житті, – зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк, вітаючи молодь у мальовничому карпатському краї. – А ви маєте чудовий шанс дізнатися, які професії актуальні на локальному ринку праці. Особливо затребуваними є представники робітничого фаху, здобувши який, кожний обовязково буде забезпечений високооплачуваною роботою. Бажаю Вам добра, здоровя, наснаги, успіху в обраній справі, а ще – будьте лідерами, адже Україні бракує активних громадян.
З неймовірним захопленням і цікавістю старшокласники слухали лекцію про ораторське мистецтво засновника «HR Team» Христини Русін, виконували її завдання, працювали у групах, практикували публічні виступи, визначали і вчилися боротися зі своїми страхами тощо.
Як створювати якісні світлини, робити красиві селфі, правильно обирати локацію, формувати композицію, працювати з моделлю та на багато інших питань відповіла професійний фотограф Ірина Токайчук. А її колега Юрій Федінчик, оператор компанії «E-MOTION production», одразу запропонував слухацькій аудиторії на практиці застосувати отриману інформацію, відзнявши коротенький сюжет про сусіда за столом. Уважно дослухаючись до порад гуру відеозйомки, юні «профікемпики» одразу включилися у роботу.
Окрім пізнавальних занять, до уваги юнацтва – майстер-класи з плетіння ляльок-мотанок від місцевих мисткинь, секрети різьбярської справи від жителя с. Тухлі девятикласника Юрка, презентація українських вишиванок, рушників та іншого старовинного краму, дегустація різноманітних сирів, ароматної буженини і підкопчених ковбасок, розповідь місцевої травниці про цілющі властивості рослин та ін.

Учасники «ПрофіКемпу» не стримували захоплення від дійств, що відбувалися навколо, милувалися красою гір, на повні груди вдихали чисте, мов кришталь, повітря, сміялися, бігали і веселилися. Затамувавши подих, вони слухали виступ аматорського колективу «Вишиванка» та фолк-гурту «Фіглярі».
Тепер на хлопців і дівчат зі шести команд, а також їхніх наставників із ГО «Ангелик» чекає підготовка до змагань, на яких вони мають продемонструвати, що вміють не лише веселитися, але реалізовувати набуті знання на практиці, створювати унікальні проекти, прославляти рідний край та святу землю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.