пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Я - журналіст. Спроба перша.


Днями учасниця проекту ПрофіКемп команди міста Борислава Марта_Мількович вперше була в ролі журналіста. Разом з іншими учасниками команди, вона відвідала історико - краєзнавчий музей та музей нафтової та газової промисловості України.

В музеї нафтової та газової промисловості України, що належить НГВУ «Бориславнафтогаз» ПАТ «Укрнафта», молодь ознайомилась з унікальними експонатами початку ХХ століття. Серед них, діючий груповий привід видобутку нафти й газу, дерев’яний та металевий збірники нафти. Марта змістовно вибудувала своє інтерв’ю з науковим керівником музею Олегом Микуличем та отримала вичерпні відповіді на свої запитання. Наприкінці зустрічі, пан Олег дав можливість екскурсантам розгледіти нафту на колір та відчути її запах.



Дуже багато цікавого,  учасники команди дізнались за результатами мандрівки в світ минулого в історико - краєзнавчому музеї м. Борислава. Керівник установи, Андрій Спас з великим захопленням розповідав про кожну експозицію, читав уривки з повісті Івана Франка «Борислав сміється», познайомив молодь з творчістю бориславчанки, світової героїні Ірини Сеник. Учні дізнались, що з квітня 1939р. до кінця червня 1941р. в приміщенні теперішнього музею знаходилось управління НКВС. Сумна сторінка в історії нашого міста, адже наприкінці червня 1941 року тут було закатовано 44 мешканця Борислава. Наприкінці, як впевнений журналіст, Марта підвела підсумки зустрічі, зауважила, що дізналась дуже багато нових фактів про рідне місто та подякувала за цікаві розповіді.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.