Крашанка (галунка) — один з чотирьох основних видів розписаних великодніх яєць, разом з крапанкою, дряпанкою, та писанкою (інколи писанками називають загалом всі розписані яйця). Кожен із цих видів має свою систему розпису.
Крашанки – це пофарбовані ("красити" – фарбувати) у різні кольори відварені курячі (інколи, гусячі) яйця. Основний крашанковий колір - червоний, він символізує радість життя. Жовтий колір уособлює місяць і зорі, а також - врожай; блакитний – здоров’я; зелений - щорічне воскресіння природи; чорний з білим – пошану до духів.
Збереглися старовинні рецепти фарб для яєць: темно-червоний колір готують з відвару цибулиння. Із комах-червеців отримують яскраво-червону фарбу.
Fun-Route ділиться секретом приготування власних крашанок.
Робимо своїми руками, все дуже легко і просто, а головне з любов'ю))
Процес виготовлення домашніх крашанок доволі простий. Вам потрібно: яйця, капрон, листки квітів чи трави, лушпиння цибулі.
Все це кладемо варити у цибулине лушпиння. І от - результат))
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.