понеділок, 1 квітня 2019 р.

Профорієнтація молоді – спільна робота служби зайнятості та освітян


Одне із питань, яке розглядалось на нещодавній нараді директорів освітніх закладів Гощанського району у Синівській ЗОШ, - профорієнтаційна робота з школярами.




Директор Гощанської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості Петро Зубкевич інформував присутніх про можливості проведення профінформаційних групових заходів для учнівської  молоді на базі філії ОЦЗ, Гощанського навчального відділення Рівненського Центру профтехосвіти державної служби зайнятості з метою ознайомлення з їх роботою, відвідання навчальних майстерень, зокрема, ковальської, кравецької та лозоплетіння. Служба зайнятості пропонує організацію тренінгів, профорієнтаційних уроків у навчальних закладах, а також виїзні акції із залученням фахівців Рівненського ЦПТО ДСЗ та проведення майстер-класів.
Петро Зубкевич також розповів про всеукраїнський інноваційний проект-конкурс з профорієнтації для учнівської молоді «Знай і люби свій край». Цей конкурс передбачав розробку і презентацію профорієнтаційно-туристичних маршрутів, які опрацьовувались впродовж року. У районі до реалізації проекту активно долучились культпрацівники, особливо, фахівці районної бібліотеки,  відділу освіти, Гощанського відділення ЦПТО, а також меценати-підприємці.
І саме команда «Вільний вітер» Синівської школи в нелегкій боротьбі обласного фіналу виборола загальну перемогу.  Переможець представлятиме Рівненську область у міжрегіональному проекті «ПрофіКемп», який відбудеться в Херсоні у червні 2019 року. Керівник команди Катерина Шевчук говорила про те, як команда активно досліджує свій рідний край, як розробляла маршрут, мандрувала, готувала презентації, рекламні буклети, путівник, інші інформаційні матеріали, сувеніри.





Але кращим за будь-які слова став запальний виступ команди «Вільний вітер». Нагородою школярам – учасникам команди були бурхливі оплески присутніх, солодощі від служби зайнятості та побажання подальших успіхів у навчанні та Всеукраїнському фіналі проекту «ПрофіКемп».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.