четвер, 23 травня 2019 р.

Бориславцям презентували туристичний маршрут




























Останніми днями якось мимоволі згадуються рядки пісні «цей дощ надовго…». Здавалось би, і настрій має бути сумним. Але ні! Незважаючи на «нельотну погоду», у фойє Палацу культури було жваво й гамірно. Аудиторія збиралась різна. Адже вчора відбувався масовий профорієнтаційний захід «Наш туристичний ПрофіКемп».

Ініційований відділом освіти та радо підтриманий службою зайнятості цей захід мав на меті ознайомити педагогічні колективи шкіл Борислава з інноваційними підходами в профорієнтаційній  роботі з учнівською молоддю. Як відзначали посадовці, а це заступник голови міста Роксоляна Гарасимів, керівник відділу освіти Елла Качмарчик та директор Бориславської міської філії ЛОЦЗ Галина Цибенко, щороку питання профорієнтаційної роботи обговорюється представниками на круглих столах та робочих зустрічах, тому що всі чітко розуміють та усвідомлюють важливість становлення професійного майбутнього молоді. Форми роботи використовуються різні: профорієнтаційні уроки, тестування, професіографічні екскурсії, інтерактивні заходи, презентації навчальних закладів та професій, ярмарки кар’єри та інші.




























Навчальний 2018/2019 рік видався надзвичайно насиченим на профорієнтаційну роботу, оскільки команда учнів ЗОШ №1 приймає участь у Міжрегіональному інноваційному проекті «ПрофіКемп» і завдяки спільним зусиллям вже виборола почесне перше місце на обласному фіналі. Мабуть дуже мало знайдеться людей у Бориславі, що не чули про цей спільний проект. Саме проект «ПрофіКемп» став одним з інноваційних шляхів тривалістю в цілий рік.
Друга половина заходу емоційно поглинула всіх - гостей міста, освітян, учнів, батьків. Наші переможці вийшли на сцену! І присутні поринули у цікаву мандрівку містом та його околицями під назвою «Туристичне Ельдорадо». Спочатку команда презентувала розроблену інтерактивну карту маршруту, потім продемонструвала друковану продукцію та вручила соціальним партнерам і спонсорам путівники, розповіла про зроблені власноруч сувеніри.

Вкотре переживаємо ці бурхливі та фантастичні хвилини сценічного виступу команди «Oil City». На підготовчих репетиціях, потім на обласному фіналі, а тепер тут. Начебто знаєш усе, але кожен раз подумки мандруєш цим екскурсійним маршрутом. Впевнена, що таке саме піднесення відчували гості нашого невеличкого свята – директор історико-краєзнавчого музею Андрій Спас, керівник готельно-оздоровчого комплексу «ТуСтань» Маряна Піляк, директор туристичного центру «Східниця» Василь Менько, представник державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Галина Топільницька, підприємець Роман Яворський, завідувач центральної бібліотечної системи Наталія Бараняк, кореспондент радіоредакції «Слово» Наталя Кучер, місцеві майстрині Оксана Ворон та Галина Данило та майстер фотографії Данило Голова. Шкода, що не всім вдалося відвідати цей профорієнтаційний захід.
















Окремі слова хочеться написати про вболівальників. Надпотужною та гучною була їх підтримка у Львові на конкурсі, а зараз тепле мерехтіння ліхтариків мобільних телефонів. Це треба було бачити! Складалось відчуття, що друзі з глядацьких місць промовляють: «Ми поруч, і все буде добре!»
Наше місто має право на розвиток! Разом зі всіма своїми перемогами та негараздами. Заради такої класної учнівської молоді! Нам є для кого працювати!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.