пʼятницю, 25 травня 2018 р.

"ГУК" у Каховському історичному музеї


Команда «ГУК» Каховської гімназії розпочала роботу щодо виявлення джерел краєзнавчої  інформації про Каховський район. Однією з перших зупинок на цьому складному, але цікавому шляху став Каховський історичний музей. 


Школярів і кураторів гостинно зустріла берегиня найстарішого музейного закладу Херсонщини (майже 120 років існування – це вам не жарти!) Світлана Сидьолкіна. 



Світлана Ліверіївна розповіла, що в експозиції представлено всі етапи історичного розвитку нашого міста й краю. Окремі розділи оповідають про події воєнних років, про зведення тутешніх гідроелектростанції і зрошувальної системи, інші значущі моменти історії району. Найцікавішою для відвідувачів є експозиція, присвячена козацькому періоду на каховських землях, зокрема штурму Кизикермена та походам на Іслам-Кермен. 
ГУКівці із захопленням роздивлялися експонати, слухали цікаві оповіді, згадували попередні заходи музею, наприклад, «Цікаві історії до чаю»…


Виявляється, музейні екскурсії зараз дуже популярні й замовлені на декілька тижнів уперед туристичними операторами  з Таврійська й Нової Каховки!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.