суботу, 15 червня 2019 р.

"ПрофіКемп". Репортаж з міжрегіонального фіналу

11-12 червня у місті Скадовську відбувся фінал Міжрегіонального проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп», учасниками якого стали чотири команди-фіналіста із Закарпатської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей.

Гідним завершенням проекту стали сценічні театралізовані виступи-презентації туристичних маршрутів, що відбулися 12 червня на сцені Скадовського районного будинку культури імені Т.Шевченка. 
На захід завітали та учасників фінального заходу проекту привітали:
- Дмитро Бутрій, т.в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації;
Ірина Вознюк, начальник Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату); 
- Алла Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, кандидат культурологічних наук, Президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, заслужений працівник культури України;
- Олег Сокольчук, секретар Скадовської міської ради;
-  Анатолій Подофа - генеральний директор приватного акціонерного товариства "Фірма Херсоноблагробуд",
і, звичайно ж, - ініціатори проекту та організатори фіналу - Анна Бардашевська, директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, заслужений працівник культури України, і Євгеній Єрашов, директор Херсонського обласного центру зайнятості, заслужений працівник соціальної сфери України.
Зі сцени поважні гості та організатори побажали молоді вдосконалювати досвід та навички, що були отримані під час участі у проекті, зробити правильний свідомий вибір свого професійного старту.
Команда "Робінзон&company", м. Скадовськ,
Херсонська область

Команда "Вільний вітер" Синівської ЗОШ Гощанського району,
Рівненська область
Виступи команд містили інформацію, яку протягом року учасники проекту зібрали, досліджуючи у своїх регіонах визначні природні, культурні та історичні пам’ятки, вивчаючи знакові історичні події та внесок окремих особистостей у розвиток свого краю, і разом з тим - професії, пов’язані з туризмом та рекреаційним сектором.
Команда "Fun-Route", м. Рахів,
Закарпатська обасть

Команда "Oil City", м. Борислав,
Львівська область
Феєричні виступи не залишили байдужими присутніх у залі. Під звуки овацій, "кричалок" та бурхливих оплесків вболівальників команди змінювали одна одну на сцені. Особлива увага саме до цієї конкурсної категорії була не випадковою - адже саме за підсумками сценічних виступів команд вирішувалось, кому дістанеться головний приз змагань - сучасний музичний центр - і як розподіляться місця на "п'єдесталі".

Переможців у всіх конкурсних категоріях визначало компетентне журі, до складу якого увійшли Алла Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей; заступниця генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей по роботі та зв'язкам з громадськістю Людмила Полікарпова; Олександр Калігаєв, начальник відділу навчальних закладів Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату); Наталія Пешко, начальник відділу організації профорієнтації Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату); Олександр Долинко, голова Голопристанського районного відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні. 
Ще напередодні, 11 червня, журі переглянуло виступи гідів-екскурсоводів (індивідуальна категорія), а також оцінило роботу команд-фіналістів у категоріях "Кращий туристичний маршрут" та "Краща PR-кампанія проекту".
Місця розподілились наступним чином:
- у категорії "Кращий гід-екскурсовод":

І місце - Марта Мількович, команда "Oil City"

ІІ місце - Юрій Ігнацевич, команда "Вільний вітер"

ІІІ місце розділили Даніїл Смирнов, команда "Робінзон&company", і Олександр Іванов, команда "Fune-Route".


У категорії "Кращий туристичний маршрут" І місце розділили команди "Fune-Route" та "Oil City", ІІ місце журі присудило команді "Робінзон&company", а ІІІ - команді "Вільний вітер".

Категорія "Краща PR-кампанія" була оцінена компетентним журі наступним чином:
І місце - команда Херсонської області, ІІ місце розділили команди Рівненської і Львівської областей, а "бронзу" здобула команда Закарпатської області.

Дні, проведені у Скадовську, запам'ятаються "профікемпівцям" не лише змагальною програмою, а й екскурсіями, майстер-класами, дружніми вечірками, квестами і, звичайно, теплим південним сонцем і ласкавим морем.

12 червня, безпосередньо перед вирішальним змаганням на сцені, команди презентували почесним гостям урочистого фіналу і поважному журі виготовлену в рамках проекту сувенірну продукцію, що презентує найпривабливіші, найдивовижніші, унікальні місцини й туристичні об'єкти рідного краю. Кожна команда презентувала свої витвори - ляльки-мотанки, вироби із глини та сіна, сувенірне печиво, альбом на полотні, друковану рекламно-туристичну продукцію тощо. Діти розповідали про професії, до яких вони долучилися під час проекту. Їх спектр виявився доволі широким і різноманітним: гіди-екскурсоводи, фотографи, оператори, журналісти, краєзнавці, модельєри, бібліотекарі, швачки, кухарі, кулінари... 



І здобули собі в залік додаткові бали, що втілились у дипломи відповідних ступенів: І - команди "Вільний вітер" та "Oil City", ІІ - "Робінзон&company", а ІІІ - "Fune-Route".

Отож, настав кульмінаційний момент. Всі учасники проекту в очікуванні оголошення переможця! Серед кращих компетентне журі обрало команду, яка отримала найбільше балів у дводенному змагальному марафоні фіналу проекту...
Це команда "Oil city" з міста Борислав Львівської області!

ІІ місце розділили команди "Вільний вітер" із Рівненщини та "Робінзон&companу" з Херсонщини, почесне ІІІ місце посіла команда "Fun-Route" із Закарпаття.

Капітани отримали в подарунок ще й ексклюзивні подарунки - стильні рюкзаки з необхідними туристу й досліднику речами від Національної бібліотеки України для дітей, а команди - книжкові подарунки від Національної бібліотеки України для дітей та Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Організатори проекту, координатори усіх чотирьох команд-фіналістів проекту були відзначені подяками, а директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Олександрович Єрашов - нагороджений пам'ятною медаллю Національної бібліотеки України для дітей «Серце віддаю дітям».
Яскравим завершенням свята став спільний танець чотирьох команд, який переконав: учасники проекту здобули не лише певний досвід і орієнтири свого професійного майбуття, а й нових друзів, яких єднає спільний досвід, спільні спогади і моменти натхнення та творчості.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.